pondělí 19. prosince 2016

100% Pure - Pleťový zjemňující peeling Organic Matcha


Už mi, lásko, není 20 let. Už mi není ani dvacet pět...
Tik tak, tik tak... neúprosný zub času.
No, nezačínáme tu dnešní recenzi nádherně optimisticky? :-D A to jsem se jen mihla před zrcadlem. Jak by ten úvod vypadal po hodinové seanci? :-)

S "třicítkou na krku" to nejsou vrásky, co mě trápí nejvíc...
Diagnóza: znatelná ztráta jasu. Kde že je ten "šťavnatý vzhled", kterého si mohou dopřávat -náctky, aniž by hnuly prstem?
Bože, já jsem dramatická...na divadelní prkna se mnou! :-)
Však není ještě tak zle... pořád si - s drobným přičiněním - můžu dopřát kýženého efektu. Okolo třicítky totiž už není nic jen tak "zadarmo".
Kouzelná formule -> PEELING!

Jas a svěžest pleti závisí na kožní mikrocirkulaci.
Pleť je jako zrcadlo, které odráží vnitřní stav člověka. Je-li pleť zářivá a rozjasněná, evokuje pocit zdraví a krásy.
Kůže je největším orgánem našeho těla. Funguje non-stop, chrání nás proti infekcím, zabraňuje hromadění toxinů, pomáhá tělu vstřebávat kyslík a životně důležité živiny - např. vit. D. Exfoliace pomáhá k dosažení a udržení zdravé kůže posílením bio-chemického procesu známého jako mikrocirkulace - tj. stimuluje tok krve skrz mikroskopické cévy v kůži - podporuje jak odlupování odumřelých kožních buněk, tak i rychlý růst nových, zdravých kožních buněk.
Mikrocirkulace přepravuje zdravé, na kyslík bohaté krvinky skrz vrstvy tkání pokožky, pomáhá dodávat pleti zářivý vzhled i jemnou, jednotnou texturu. Nejen kardiovaskulární systém potřebuje dobrý krevní oběh, aby správně fungoval...
Pomalá mikrocirkulace vede k nerovnoměrnému tónu pleti.
Určitě jste si stačili všimnout, že po delším pobytu v mrazu se pleť stane flekatou, studenou na dotyk (nezapočítávám alergii na chlad). Vystavením chladnému vzduchu se mikrocirkulace zpomalila. Správná mikrocirkulace může být ohrožena i v důsledku ucpaných pórů, nahromadění odumřelých kožních buněk... je i součástí procesu stárnutí.
Jde více než o vzhled.
Jako největší orgán v těle slouží pokožka jako první linie obrany proti mnoha bakteriálním infekcím, které mohou způsobit celou řadu zdravotních problémů, včetně závažných kožních chorob.
Vzhledem k tomu, že nejsvrchnější vrstvy kůže se skládají z odumřelých kožních buněk, časem se mohou začít ucpávat póry. Tím se zpomaluje proces kožní mikrocirkulace. Jemný peeling pomáhá odstranit tyto odumřelé buňky a podporuje mikrocirkulaci pleti - to je důvod, proč odborníci (i má neodborná maličkost :-D) vždy mluví o exfoliaci, když jsou požádáni o nějaký zaručený tip pro krásnou pleť.

Bylo mi velkým potěšením moci pro Vás otestovat nový peeling z dílny 100% Pure (značka, za kterou bych dala ruku - resp. všechny své vlasy (důvod zde) do ohně), který mi byl - jako jedna z možných variant - nabídnut k testování e-shopem www.100percentpure.cz, resp. milou majitelkou, paní Andreou Kořízek Plškovou.

100% Pure - pleťový zjemňující peeling Organic Matcha 
Organic Matcha Anti-Aging: Antioxidant Smoothing Scrub

Co tvrdí etiketa?
Pleťový zjemňující peeling Organic Matcha prevence proti stárnutí, pro zvýšení pevnosti a elasticity pokožky, pro mastnou a aknózní pleť.
Antioxidanty nabitý peeling na obličej odstraní všechny nerovnosti a šupinky a dodá jemnou a hladkou pokožku. Výrobek s vysokým obsahem kofeinu pro zvýšení cirkulace a zářivý a zdravý vzhled.
Naše zcela nová pleťová řada Organic Matcha je vědecky formulována tak, aby posílila přirozenou schopnost pokožky bránit se proti škodlivým vlivům ze životního prostředí. Tato řada přináší terapeutickou dávku antioxidační ochrany ze zeleného čaje Matcha. Vaše pokožka bude zklidněná, oživená a viditelně mladistvá s EGCG naleznutém v zeleném čaji Matcha. Extrakt z mořských řas, koenzym Q10 a kyselina alpha-lipoová zlepší tón, strukturu a vitalitu pleti.

Používejte 3x – 5x v týdnu. Masírujte krouživými pohyby právě vyčištěnou pokožku po dobu 1 – 3 minut. Opláchněte.

Složení:

Glacial Water infused Camellia Sinensis (Organic Green Tea)*, Coconut Essential Fatty Acid, Limnanthes Alba (Organic Meadowfoam) Seed Oil*, Butyrospermum Parkii (Organic Shea Butter)*, Camellia Sinensis Leaf Powder (Matcha Green Tea), Xanthan Gum, Vegetable Glycerine, Panthenol (Vitamin B5), Calendula Officinalis (Organic Calendula) Oil*, Tocopherol (Vitamin E), Cannabis Sativa (Organic Hemp) Seed Oil*, Rosa Moschata (Organic Rosehip) Seed Oil*, Hypericum Perforatum (Organic St. John’s Wort) Oil*, Fucus Vesiculosus (Organic Seaweed) Extract*, Symphytum Officinale (Organic Comfrey) Extract*, Commiphora Myrrha (Organic Myrrh) Oil*, Jojoba Meal, Jojoba Esters (Jojoba Beads), Kaolin, Sodium Hyaluronate (Hyaluronic Acid), Aspalathus Linearis (Organic Rooibos) Extract*, Camellia Sinensis (Organic Green Tea) Leaf Extract*, Euterpe Oleracea (Organic Acai) Fruit Oil*, Lycium Barbarum (Organic Goji) Fruit Extract*, Vaccinium Angustifolium (Organic Blueberry) Fruit Extract*, Ubiquinone (Coenzyme Q10), Alpha-Lipoic Acid (Antioxidant), Olive Squalane, Niacinamide (Vitamin B3), Natural Flavor, Glucose Oxidase (Sugar Enzyme) & Lactoperoxidase (Milk Enzyme). * Certified Organic.

Cena: 118 ml za 1240,- Kč

100% přírodní, BIO, vegetariánský, bezlepkový, netestováno na zvířatech


Co je psáno, to je dáno?
"Tak tohle je můj šálek čaje!" chrochtá si pleť blahem.
Příval energie... řádné "nakopnutí" pleti.

Nejsem kavíčkář, kofein ze mě dělá běsnící nestvůru, která nenalézá klidu ani o půlnoci -> vnitřnímu užití kávy se tudíž vyhýbám.
Ale tohle je jiná!
Pár sekund po nanesení, v průběhu jemné masáže, pleť zaplavil příval energie. Strašně špatně se to popisuje, ale každodenní kafaři asi pochopí. Moc příjemný pocit. Odezní po smytí produktu. Schválně jsem jej nechala vyzkoušet i mamku (osobu, která si bez kávy nedokáže představit ráno, poledne...odpoledne.. .ehm :-))... ale ta nic takového necítila... zřejmě je už vůči kofeinu imunní :-D.
Peelingu stačí ďubnout jen trochu, postačí boooohatě dvě "naběračky" (je součástí balení, viz. foto). Jojobových korálků (slouží k peelingu) je přiměřené množství (citlivá pleť z něj nesleze... a ta, která vyžaduje silnější peeling, z něj nebude zklamaná). Intenzitu peelingu větším nabraným množstvím moc neovlivníte, ale můžete ji navýšit - v případě potřeby - třeba kávovým lógrem... anebo trochu více přitlačit (s rozumem!) :-). Pro mé potřeby byla jeho intenzita dostačující... co víc, snad prvně jsem při přimíchání kávového lógru zjistila, že se stal pro moji pleť až moc silným. Takže odteď už jen bez lógru (čestná výjimka - nos - kde potřebuji víc rozptýlených - drobnějších -  částic).
Pleť není po použití vysušená (palec hore), na dotyk je hebká, vyhlazená (ostatně jako u jiných peelingů). Co se mi ale nejvíce líbí (a co jsem u žádného jiného peelingu ještě nezažila) - že je kůže taková pevnější, pružnější na omak - jako by ji někdo zevnitř "vyplnil"/podepřel (tohoto jsem si všimla už na druhý den po prvním použití). Cítí se a vypadá svěží. Zmírnil mi taky začervenání, které jsem měla z "ohlodávání" míst, kam Slunce nesvítí :D - rozuměj: spodní část čelisti - proklaté to místo, kde se mi rádi drží nezvaní hosté! Musím podotknout, že jsem často po jeho použití už nic jiného nenanášela na pleť! (A to jako ani krém? Ani sérum? Fakt jako nic? Ano, svatosvatě... nic! :-)) Normálně bych pokračovala maskou, ale neměla jsem nějak potřebu. A tak jsem ji jen nechala "dýchat". Vůni bych popsala jako "zelenou", rostlinnou, mírně sladkou :-D. Není přehlušující... nějakým zvláštním způsobem mi připomíná jednu holicí pěnu, kterou měl můj partner v koupelně. Ech, na přesnější popis můj nos asi nestačí :-))!
Má cenu nějak dlouze rozebírat složení? No, podívejte se na tu nádheru! 100% Pure prostě ví, jak rozbušit mé srdce! Jedna složka krásnější než druhá.


Co dodat?
Tomuto peelingu patří po zásluze zařazení do mých TOP 3 kosmetických objevů tohoto roku!


A ještě můj obličej - krasava to neskutečná! :-)


*Každá pleť je jedinečná, liší se u každého člověka podle přirozených vlastností a biologického věku a podle toho taky reaguje na stejné produkty odlišně -> subjektivní hodnocení, testováno na citlivé, suché pokožce s častým výskytem zanícených pupínků v T-zoně.*
SHARE:

6 komentářů

  1. Wau, ten vyzerá naozaj skvelo! Páči sa mi aj obal, v ktorom je :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm tak tohle asi zařadím do kategorie - potřebuji nutně vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten peeling vyzerá super, keby nebol taký drahy hned by som ho kupila

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzkoušela jsem tento peeling. Bohužel se nedá srovnat kvalitativně s mrkvovým, který přestali vyrábět. Prostě jejich vegan výrobky péče o pleť byly lepší. Přesto všem můžu stále doporučit, bohužel "z finančního" hlediska jsem nucena konstatovat, že je to nej nej kosmetika. Neobjevila jsem žádnou jinou "přírodní" ani bio firmu, kde by ve výrobcích se nevyskytovaly látky jako je dimethicone, nebo benzyl alcohol nebo ještě hůře přímo alcohol. Takže pokud máte citlivou pleť nenajdete nic lepšího :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S vegan produkty v péči o pleť, bohužel, nemám zkušenost (pokud mluvíme o 100% Pure), ale jestli byl mrkvový ještě o něco lepší, tak...škoda, že jej už přestali vyrábět :-(. Teď jsem si přečetla pár reakcí na něj...a z 95% nadšení (podobné tomu mému z produktu výše zrecenzovaného). 100% Pure je pro mě jedničkou, co do "čistého" složení...no a ty jejich produkty z kategorie "péče o vlasy"...o těch budu básnit ještě dlouho :-)!!!

      Vymazat

© Holka Marnivá

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blog Layout Designed by pipdig