sobota 5. listopadu 2016

Micelární voda = odličovací "svatý grál"? (+ mé doporučení a soutěž)

Micelární vody slibují bleskurychlé a dokonalé odlíčení. Nejsou však všechny stejné... a v tom nepřeberném množství reklam a "zaručených recenzí" od blogerek s úsměvem od ucha k uchu, které ani neví, co je to etiketa a svědomí (resp. jsou za tuto hranou nevědomost dobře zaplacené:-)), člověk často sáhne vedle...
Liší se (někdy více, někdy méně) složením... a z toho plynoucí ohleduplností k pleti, kterou považuji u produktů vhodných ke každodennímu použití za samozřejmou. Mnohé z nich mají totiž při pravidelném používání negativní dopad na stav pleti (pleť je přecitlivělá, zkřehne, začnou se tvořit pupínky a suché mapy, které mohou časem přejít do ekzematických stavů). Nestačím se divit, když vidím složení některých micelárních vod a ještě si přečtu na etiketě, že produkt není nutno oplachovat a je vhodný i pro tu nejcitlivější pleť. "Pyšní" se složením, které často obsahuje disodium edta, peg látky, silnou parfemaci a na prvních příčkách držící se alkohol a podobné laskominy. I když nejsem zapřísáhlý přírodňák a máločeho v kosmetice se vyloženě štítím, tak po nepříjemných zkušenostech vím, že micelárky se složením tohoto typu je dobré z pleti raději smývat nebo nepoužívat každodenně, ale spíše příležitostně, v krizovkách typu "dovolená" atp.


Na rozdíl od těchto "syntetikou" prolezlých produktů obsahuje ATOK original, dvoufázová micelární voda Konopí - Heřmánek (200 ml za 253 Kč) jemné rostlinné saponiny z mydlice lékařské a plodů kaštanu, které nejenže pleť vyčistí, ale jsou k pleti mnohem ohleduplnější než výše zmiňované "kosmetické utrejchy". Možná si řeknete, micela jak micela, ať už je její původ kdekoliv, je to prostě další z nepřeberného množství těchto vod. Chyba lávky! To, co na této micelárce oceňuji (a díky čemuž vystupuje z řady) je právě to rozvinuté složení bez výše vypsaných "synteťáků", které se nezaměřuje jen na samotné čistění, ale i na hýčkání pleti, její zklidnění. Mimo výše vypsané "čističe" obsahuje totiž komplex éterických olejů, minerálních složek, rostlinných olejů a extraktů. Pleť si smlsne například na éterickém oleji z konopí a heřmánku římského, komplexu glukanů z hlívy ústřičné, shiitake a sněžné houby, slušné zastoupení v produktu mají i minerální složky koloidního stříbra, ionty zinku a mědi a své místo si našla i kyselina hyaluronová, pantenol a extrakt z měsíčku a komonice. Přiznávám, složení tohoto výrobku mě dostalo, horko těžko podobné pohledat.
Micelární vodu jsem měla možnost otestovat (nejen) za dovolenkových podmínek. Každý den dvakrát s následnou "fofr" péčí. Čekala jsem - po neblahých zkušenostech s jinými - suché mapy a pupínky a takový ten ulepený pocit, kterého se mi nesčetněkrát dostalo od určitých nejmenovaných značek (přišla jsem si vždycky jako výkonný lapač prachu :-D). Třikrát hurá, odjížděla jsem z dovolené s pletí čistou, bez poskvrny...jooo a lepit nelepí! . Tohle je jediná micelární voda, která plní to, co slibuje, mé pleti vyhovuje a po jejím použití nemusím být nervózní z toho, co se stane, když si následně neopláchnu obličej. Po dovolené jsem se vrátila ke svému klasickému odličovacímu rituálu, nově obohacenému právě o tuto micelárku: Odličovacím olejem MAKE-UP začínám (zvláště pokud mám silnější vrstvu make-upu), micelární vodou dočisťuji (pro ten pocit opravdu čisté pleti) a zakončuji opláchnutím vlažnou vodou. Můj konečný verdikt tedy zní takto: Ačkoliv jsem nebyla po zkušenostech příznivcem micelárních vod a z jejich složení jsem byla často v rozpacích, Original ATOK mi dokázal, že to s těmi micelárkami nemusí být až tak černé a že se dá najít na tomto trhu produkt, se kterým si jeho tvůrci dali skutečně záležet.

Říká se, že množství dělá jed.
Říká se, že příroda je jen nepřeberné množství chemických vzorců.
Pod tato tvrzení se mohu podepsat.
Ale řekněte mi, jaký má pro pleť přínos produkt, který je jen koktejlem syntetické chemie - konzervantů, parfemace, zvlhčovadel, změkčovadel aj.? Produkt, v němž převažují konzervanty nad aktivními látkami?
Moje (obvyklá) rada tedy zní: naslouchejte své pleti...
Pozorujete, že s pletí není něco v pořádku, i když se držíte stále stejné (Vaší pletí prověřené:-)) pečující kosmetiky? Pokud používáte každý den - bez následného smytí - micelárku s nelibým složením, stojí za tímto pravděpodobně ona. Zkuste ji na chvilku vyměnit za jiný odličovací přípravek... brzy poznáte, zda byl právě v tomto zakopaný pes.
P.S.: Na facebook stránce Original ATOK můžete do 8. listopadu soutěžit o jednu ze tří micelárních vod :-). Přeji hodně štěstí!!!


*Každá pleť je jedinečná, liší se u každého člověka podle přirozených vlastností a biologického věku a podle toho taky reaguje na stejné produkty odlišně -> subjektivní hodnocení, testováno na citlivé, suché pokožce s častým výskytem zanícených pupínků v T-zoně.*
SHARE:

1 komentář

  1. Kadangpintar - Kadangpintar
    Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. kadangpintar Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kadangpintar. Kad

    OdpovědětVymazat

© Holka Marnivá

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blog Layout Designed by pipdig