úterý 5. dubna 2016

100% Pure - Lopuch a Neem šampon

Začátkem měsíce února jsem se na svých fb stránkách pyšnila nákupem na www.100percentpure.cz. Znělo to asi takhle: Dávám se na "zelenější cestu", co se týká vlasové péče. Zkusím vynechat látky, které by mohly stát za mou podrážděnou vlasovou pokožkou. Uvidím, co tohle přesedlání na 100-ně přírodní šampony s mými vlasy udělá. Třeba to bude trefa do černého...a třeba taky ne...a budu muset hledat jiný důvod stojící za mou rebelující pokožkou vlasů.
Měla jsem možnost vyzkoušet všechny druhy šamponů od této značky ve vzorečcích...a nakonec se rozhodla pro:

100% Pure - Lopuch a Neem

Co tvrdí etiketa?

100% přírodní, hydratační šampon na vlasy s lopuchem a neemem jemně čistí, neucpává póry, stimuluje cirkulaci, zmírňuje suchost, svědění a odlupování kůže. Zdravá pokožka = zdravé vyživené vlasy plné života! Vhodný pro všechny typy vlasů, dostatečně jemný i pro barvené vlasy.


Složení: Aloe Barbadensis (Organic Aloe) Leaf Juice*, Rosa Centifolia Flower Water (Organic Rose Hydrosol)*, Sodium Cocoate (Saponified Coconut) Oil, Vegetarian Glycerin, Extracts of Melia Azadirachta (Neem), Arctium Lappa (Burdock) Root and Fucus Vesiculosus (Kelp), Vegetal Cellulose, Tocopherol (Vitamin E), Panthenol, Extracts of Camellia Sinensis (Organic Green Tea) Leaf*, Urtica Dioica (Nettle), Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf and Calendula Officinalis (Calendula) Flower, Cocos Nucifera (Virgin Coconut) Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Salt (French Sea Salt), Extracts of Origanum Vulgare (Oregano) Leaf, Thymus Vulgaris (Thyme) Flower/ Leaf and Lonicera Caprifolium (Japanese Honeysuckle), Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Essential Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Essential Oil. * Certified Organic.
Složení v ČJ: bio šťáva z listu aloe vera, bio růžový hydrosol, saponifikovaný kokosový olej, vegetariánský glycerin, extrakty z neemu. kořene lopuchu většího a chaluh bublinatých, rostlinná celuloza, vitamín E, panthenol, extrakty z bio listu zeleného čaje, kopřivy dvoudomé, listu rozmarýnu a květu měsíčku lékařského, panenský kokosový olej, extrakt z listu máty peprné, francouzská mořská sůl, extrakty z listu oregána, květu/listu tymiánu a zimolezu japonského, eukalyptový esenciální olej, tea tree esenciální olej.

Cena: 390 ml za 625 Kč (k dostání i 236 ml za 450 Kč a 30 ml za 175 Kč)

Šampony 100% Pure mají skvělou pěnivost - bohatě postačí 2 ml na pořádně napěněnou hlavu (mně 2 ml vystačí na jedno mytí -> dvě dávky -> první "odmašťuju", druhou pořádně vlasy očistím :-)). A všechny taaaaaaaaaak voní!!! Yuzu a pomelo voní nádherně citrusově, kokos a med voní jako kokos a med...prostě všechno tak, jak má. Jediná škoda je, že vůně vydrží jen po dobu mytí vlasů. Ale co, kvůli dlouhotrvající vůni si šampony nekupuji. Takže testování nového šamponu může začít!


Uplynuly necelé dva měsíce od nákupu...a co na to moje vlasy? Zarudnutí zmizelo, svědění přestalo, drobné lupiny se už neobjevily...zní to jako zázrak? Taky se mi zdá :-D. A to stačilo jen vyměnit šampon, jak prosté.
Svědění ustalo již po prvním použití...s lupinami jsem bojovala měsíc než vymizely úplně (vlasy jsem si myla tímto šamponem první dva týdny každý den, zbytek prvního měsíce obden). Šampon nyní používám co třetí den, a to jsem dříve "šamponovala" každý (vlasy na temeni se rychle mastily, jinak byly vyprahlé jak poušť). Bez debat je tohle ten nejlepší šampon, co jsem kdy měla...srdce nejednoho přírodňáka zaplesá při pohledu na složení...a ty účinky! :-)

Naše tělo k nám promlouvá svým specifickým způsobem, ...stačí se jen "zaposlouchat".




Update (8.5.2016): Vlasy si nyní myji co pátý den, dříve není vůbec potřeba! :-) Tohle je opravdu nejlepší šampon, který jsem doposud vyzkoušela.

Update z facebooku (30.10.2016): Před pár dny jsem se bez slz v očích (neštípe, ani trošičku :)) rozloučila s poslední kapkou šamponu zn. 100% Pure, fňuk...nejšamponovatější ze všech šamponů :-), můj oblíbenec. A teď se podržte...vydržel mi více než půl roku :-D. To pak člověka nebolí ani ta jeho cena, když si to tak propočítá. Nádherné složení, citelná i viditelná změna oproti běžným - rozuměj drogerkovým - šamponům.

*Každá pleť je jedinečná, liší se u každého člověka podle přirozených vlastností a biologického věku a podle toho taky reaguje na stejné produkty odlišně -> subjektivní hodnocení, testováno na citlivé, suché pokožce s častým výskytem zanícených pupínků v T-zoně.*
SHARE:

3 komentáře

  1. Moc pěkné, jsem ráda, že Ti šampon pomohl :)

    Piosek

    OdpovědětVymazat
  2. Šampón vypadá skvěle, ale chtěla bych se zeptat, jak se s ním vlasy rozčesávají? Já jako melírovaná blondýnka bez kondicionéru nevydržím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě doporučuji dokoupit ještě kondicioner. Pravdou je, že já mám vlasy sušší, husté, často se mi cuchají...a o něco hůře se mi po šamponu rozčesávají. Po kondicioneru (momentálně používám ten z řady chaluhy a máta, plánuji přesedlání na kondicionér kokos a med) tento problém nemám.

      Vymazat

© Holka Marnivá

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blog Layout Designed by pipdig