sobota 22. dubna 2017

Natura Siberica - Exfoliační peeling Salt Wave, Kam-Chat-Ka

Venku se žení všichni čerti...
...a mně není zrovna dvakrát do skoku...
...v hlavě se mi honí myšlenky... jedna za druhou... stádo splašených "ovcí"... neschopný "pastýř"...

Ležím na posteli... totálně vyčerpaná "bůhvíčím"... a slibuji sama sobě, že až uspím malou, tak se konečně naložím minimálně na hodinu do vany... jaký to luxus!

A co by to bylo za lázeň bez pořádného peelingu? Kór pro takovou "hadí kůži", jakou jsem já (vsadím se, že takto vysokou spotřebu peelingů nemá na světě nikdo :-D)! Zajímalo by mě, co vězí za tím mým zrychleným obnovováním/shazováním kůže :-). Mmm, čert ví...
Hoblování zdar :-)!


Exfoliačný tělový peeling "Salt Wave"(400 ml, 727 Kč)

Co tvrdí etiketa?
Energizujicí tělový peeling na bázi přírodních biosložek jemně čistí, omlazuje a pomáhá zpevnit pokožku. Výrazně zlepšuje tón pokožky.
Mořská sůl obsahuje víc než 80 prospěšných mikroelementů. Vyrovnává povrch kůže, dodává energii a poskytuje tonizující efekt. Černý kmín (černucha setá) hloubkově čistí pokožku. Organický sibiřský borovicový olej je bohatý na vitaminy E a F, vyživuje a hydratuje pokožku, zásobuje ji potřebnými aminokyselinami, takže je hedvábná a vláčná.



Složení: Sodium Chloride, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Cetearyl Alcohol, Cocamidopropyl Betaine, Pinus Sibirica Shell Powder, Nigella Sativa Seed, Maris Sal, Pinus Sibirica Seed Oil WH, Tocopheryl Acetate, Pinus Sibirica Seed Oil Polyglyceryl-6 Esters PS, Geranium Sibiricum Extract WH, Agrostis Sibirica Extract WH, Hypericum Perforatum Flower Extract*, Equisetum Arvense Extract*, Pineamidopropyl Betaine PS, Hippophae Rhamnoidesamidopropyl Betaine HR, Rosa Canina Fruit Extract*, Camelia Sinensis Leaf Extract*, Parfum, CI 16035, Caramel

(*) Issued from organic agriculture
(WH) Wild harvested Siberian plants organic extracts
(PS) Siberian Pine Oil derivate
(HR) Altai Oblepikha Oil derivate


Co je psáno, to je dáno?
Když nevíte co by, darujte ženě peeling! Tím dozajista žádnou "krasomilu" neurazíte :-). Peeling je prostě must-have, bez toho není krásné pleti (a kdo tvrdí opak, ten jej ještě nikdy nezkusil). S citem prováděný peeling pomáhá odstranit odumřelé buňky a podporuje mikrocirkulaci pleti - to je důvod, proč odborníci (i má neodborná maličkost :-D) vždy mluví o exfoliaci, když jsou požádáni o nějaký zaručený tip pro krásnou pleť těla i tváře.
Kávový, cukrový, enzymatický, z rýžových/ovesných otrub...nebo třeba, dnešní recenzovaný, solný. Kupovaný...nebo doma ukuchtěný. Na světě neexistuje spižírna, z jejíž útrob byste nevytáhli alespoň jednu surovinu, která by nebyla ideální na přetvoření v peelingovou hmotu :-).
Natura Siberica solný peeling nejenom luxusně vypadá (no, uznejte sami...to balení je božské a taky božsky těžké, nechtěla bych tím dostat přes hlavu - jejda, mám to ale nějaké zvláštní představy - budu psát detektivky - Agatha Christie hadra :-D), ale taky "luxusně funguje". Popravdě mě první aplikace trošku nas... naštvala, ale to jen proto, že jsem nesáhla hlouběji do nádobky...  a peelingovala jsem se jen tou vrchní vrstvou, kde byla zrovna ta jemnější sůl (nojo, nojo, nechtěla jsem si do něj dloubat, aby mu ta vizuální atraktivita zůstala). Při druhé aplikaci jsem už hrábla hlouběji... a to bylo ono! :-D Tohle je teprve můj druhý solný peeling... kam se na něj hrabe předchůdce Johnny Organic (jasně, měl taky své klady, ale prostě mě od solných trochu odradil (vůně, ingredience, "naolejovaná pokožka" po použití, ale ta sůl tam stála za prd - rychle se rozpouštějící, takže jsem jej vždycky musela podpořit jeho účinnějším kolegáčkem kávovým Johnny-m - ten byl fakt super). Eh, kde že jsem to skončila? :-D
Sílu/účinnost tohoto peelingu můžete korigovat několika způsoby: množstvím nabrané hmoty (pří větším množství ale trochu "při práci" z rukou/těla opadává), rychlostí "obrušování", vyvíjeným tlakem na kůži. Takže můžete docílit jak velmi jemného peelingu, tak i pořádného, hrubého. Uspokojíte tak delikátnější zákoutí těla jako krk, dekolt, paže... ale zároveň si ani Váš ctěný zadek se stehny nebudou zoufat, záleží jen na Vás :-D.
Ve hmotě narazíte jak na jemněji mletou sůl, tak i na pořádné kousky...kromě soli se o exfoliaci postarají i kousky obalů/skořápek semen sibiřské borovice a semínka černého kmínu. Vůně unisexová (smíchejte sibiřskou borovici s kmínem, přesličkou, třezalkou a dalšími ingrediencemi). Jediné, co u tohoto peelingu nechápu, je to červené barvivo. Proč kosmetické firmy cpou barviva do produktů, u kterých to není třeba? Myslím si, že je tam úplně zbytečně (no boože, nebyl by tak narůžovělý)... a peelingu by bylo lépe bez něj (a mému, čím dál tím více zelenému, mozku taky :-D).
Shrnuto, podtrženo... pokud hledáte pořádného "peelingového dříče" se slušným složením, tohle je ON! Pupínky na mých pažích a stehnech by Vám k tomu určitě řekly víc. Ehm, kdyby mohly. Stačily dvě aplikace... RIP :-D.


*Každá pleť je jedinečná, liší se u každého člověka podle přirozených vlastností a biologického věku a podle toho taky reaguje na stejné produkty odlišně -> subjektivní hodnocení, testováno na citlivé, suché pokožce s častým výskytem zanícených pupínků v T-zoně.*
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

© Holka Marnivá

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blog Layout Designed by pipdig