sobota 21. června 2014

SOTHYS Paris - zářící a věčná krása

Takový pošmourný víkend...pojďme si jej něčím projasnit :-)! 

Ráda bych Vám v dnešním článku představila profesionální francouzskou kosmetiku používanou v institutech krásy, wellness a spa po celém světě - Sothys Paris! No, představila...tahle značka působí na českém trhu již 20 let v exkluzivním zastoupení firmy ELEGANCE s.r.o.
Výsledkem více než šedesátileté profesionální práce a výzkumu v oblasti kosmetiky je rozmanitý program ošetření. Na světový i český trh přináší SOTHYS Paris širokou škálu kosmetických přípravků k ošetření pleti a celého těla. V nabídce této francouzské značky najdete také pánskou péči, sluneční péči či pečující dekorativní kosmetiku. Přípravky jsou určeny pro prodej v kosmetických salonech, kde je vždy zajištěno jejich odborné použití pro maximální spokojenost zákazníka. Mapu spolupracujících institutů krásy, lázní a spa hotelů najdete na stránkách www.sothys.cz, ve Zlínském kraji se jedná například o Wellness and spa hotel Augustiniánský dům v Luhačovicích. Věřím však, že produkty, které nejsou výhradně pro salonní použití by se daly zakoupit i "online", prostým objednáním přes email.

Dost bylo teoretizování! Vrhněme se na recenzi tří produktů této značky! 

Jak již první věta tohoto článku napovídá, bude se jednat o produkty, které si kladou za cíl prozářit pleť a dodat jí mladistvý, svěží vzhled.
Prvním z nich je Čisticí krém pro jas a celkové projasnění pleti z řady [W.]TM+ s kosmeceutickým konceptem H2CR®. 


Snad každá žena někdy zpozorovala, že její pleť postrádá jas. Jsem od přírody bledulka, a tak si zakládám na tom, aby ta moje "bílá" nepostrádala svěží vzhled. Nejhorší je totiž mít v tomto případě mdlou až zašedlou pleť. Nejen vrásky jsou projevem stárnutí pleti. Také matná pleť, nesjednocený, "zašedlý" odstín a pigmentové skvrny nám zbytečně přidávají léta. Abych se tomuto vyhnula, používám - spolu s další péčí - produkty zaměřené na projasnění, rozzáření pleti. Tomuto podléhá i můj výběr dekorativky - už ani nevím, kolik rozjasňovačů vlastním :-).
Tento čisticí krém je vhodný pro všechny typy pleti, jemně odstraňuje make-up a eliminuje nečistoty. Já jej však používám jen na dočistění. Make-up odstraňuji klasicky micelárkou nebo jinými odličovači. Poté nanáším tento perleťové bílý gel krémové konzistence. Po nanesení na vlhkou pleť vytvoříte i z malého množství bohatou pěnu, na celý obličej Vám postačí množství velikosti hrášku. Od tohoto produktu očekávejte výraznou, svěží, citrusovou vůni. Pleť je již po první aplikaci jasnější a rozzářenější. Je to jeden z čisticích krému, který bych nedala z ruky...nikdy! :-) Cena za 125 ml se pohybuje okolo 900 Kč. Do této řady spadají ještě další 4 produkty, které se vzájemně doplňují, a to jmenovitě: Sérum s dvojím účinkem: projasnění pleti + peeling, Protistárnoucí rozjasňující fluid, Pleťový rozjasňující lotion a Rozjasňující maska.

Ráda bych ještě vyzvedla design balení tohoto produktu, resp. všech Sothys Paris produktů. Moc se mi líbí jejich čistá elegance, praktičnost, ...luxus z nich dýchající. Logo je na obalech vyraženo tak, aby vystupovalo...upoutá ihned Vaši pozornost. Nejsem bůhvíjaký závislák na obalech - nehodnotím kosmetiku dle obalu, nýbrž podle obsahu,... ale tyhlety se opravdu povedly!



Další produkt, který rozhodně stojí za zmínku je Energizující denní krém z nového energizujícího programu péče o pleť se sibiřským ženšenem.





Už od svého prvního dne života si pleť vytváří energetické zásoby, které působí jako zdroj jejího jasu na mnoho let dopředu. Když má však nedostatek energie a ztrácí svůj jas, začínají se na ní projevovat dříve či později známky stárnutí. Testy ukázaly, že výtažek ze sibiřského ženšenu je schopen působit na geny, které ovlivňují kvalitu a odolnost pleti. Na základě těchto výsledků vytvořila značka Sothys princip tzv. "Nitě života", jehož cílem je kompenzovat a chránit celistvost mladistvého kapitálu pleti a zachovat tak její zářivost a jas. V samotném středu "Nitě života" stojí sibiřský ženšen. Jeho úkolem je dodávat energii, jež pomáhá odolávat extrémní podmínkám. Tuto energii ve zdravé míře obnovuje tak, aby se pleť mohla co nejlépe přizpůsobit okolnímu prostředí. Kromě intenzivního ošetření v salonech si můžete dopřát i domácí péči díky Energizujícímu dennímu a nočnímu krému se sibiřským ženšenem, které lze kombinovat s ostatní vyrovnávací péčí (regenerační péči o pleť). Oba krémy spadají do univerzální péče, která je vhodná, jak pro ženy, tak i muže, a to každého věku.

Energizující denní krém je popsán jako krém mající lehkou texturu, která je vhodná pro normální až smíšenou pleť. Osobně si myslím, že je spíše na "hutnější straně". Ne, neucpává póry, nemastí pleť...ale nemyslím si, že je to krém, který byste nanášela ráno ve spěchu a ihned aplikovala make-up. V tomto případě budete potřebovat trochu více času k jeho vstřebání. Musím vyzvednout to, že pleť nádherně zjemní a dodá jí jas, zvláště při dlouhodobém používání si všimnete rozdílu - pleť se stane velmi jemnou - vyživenou a prozářenou. Je to skvělý krém pro ta víkendová rána, kdy víte, že nikam nemusíte jít a děláte si zkrášlovací dopoledne :-)...a nebo máte prostě více času na to, aby se vstřebal...v tomto případě se opravdu oplatí počkat si :-). Dalšími klíčovými ingrediencemi tohoto krému jsou výtažky z kvasnic a rýžových peptidů, které podporují tvorbu ATP, výtažek vlčího bobu pro podporu regenerace buněk a optimální mikrocirkulaci. A vůně? Zelená, zemitá...tak trochu bambusová. Cena se pohybuje okolo 2250 Kč za 50 ml.









A jako poslední tu čeká na zrecenzování jediný zástupce tělové kosmetiky, kterého od Sothys Paris vlastním  - Zjemňující tělový gel z řady EAU THERMALE SPA TM. Tento osvěžující gel se velmi rychle vstřebává a zanechává na dotek opravdu hladkou pleť. Při roztírání přímo cítíte kolik termální vody obsahuje. Jediná "nevýhoda" je jeho vůně. Tahleta vůně není rozhodně z nejlepších...je to takový ten (dle mého nosu) "bolehlav" :-)...naštěstí vůně rychle vyprchá. 200 ml stojí přibližně 700 Kč.







Z výše uvedených produktů hodnotím nejlépe Energizující denní krém, který splnil do puntíku má očekávání a zařadil se tím mezi mé "krémové oblíbence". Čisticí krém patří již dlouhou dobu mezi produkty mé každodenní odličovací rutiny a jsem s ním velmi spokojená. Nejhůře pak hodnotím Tělový gel, který mě odrazuje svojí vůní a faktem, že mezi tělovými mléky/gely mám již své oblíbence, kteří za nižší cenu odvedou stejnou práci :-).

A zazvonil zvonec...

Ne, ne...ještě počkejte...

Dávám na vědomí, že na stránkách www.sothys.cz v sekci "soutěž" můžete vyhrát Opalovací tělové mléko s ochranným faktorem SPF 20 v hodnotě 1 160 Kč, což se před letními prázdninami bude hodit určitě každému. Vyhrát může celkem pět osob, takže šance jsou velké!

A aby těch soutěží Sothys Paris nepřichystal málo :-), tak na www.sothysmakeup.cz stále běží soutěž o dekorativní kosmetiku v hodnotě 4000 Kč!


 *Každá pleť je jedinečná, liší se u každého člověka podle přirozených vlastností a biologického věku a podle toho taky reaguje na stejné produkty odlišně -> subjektivní hodnocení, testováno na citlivé, suché pokožce.
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

© Holka Marnivá

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blog Layout Designed by pipdig