pátek 1. dubna 2016

Beautyville.cz - Laidbare, Bodhi, Trevarno, MOA, Original Sprout, Deep Steep, Yes!Nurse

Jak už asi víte, nestojím ani na jedné straně barikády - přírodňáci vs. chemici (o to víc mě slovní přestřelky mezi těmito tábory baví :-D)...v něčem mi vyhovuje přírodní kosmetika, v něčem zase "trocha chemie". Zajímám se o to, co vyhovuje mé pleti, jak pleť reaguje na to či ono, co funguje na ten konkrétní problém...a podle toho si pak vybírám. Poslední dobou mám ale ráda "jednoduchost složení", čím míň složek, tím lépe...a to přece jenom splňuje kosmetika, co je blíže přírodě...ono i na té etiketě (ve složení) se pak lépe orientuje, co je co...
Tak se pojďme mrknout na zoubek pár produktům z e-shopu www.beautyville.cz, kde najdete především organickou a přírodní kosmetiku. Nemusíte se obávat, že by nabízené produkty obsahovali škodlivé chemické látky, jsou totiž vyráběny z těch nejlepších rostlinných či bylinných extraktů.

Laidbare - Scrub a dub dub

Co tvrdí etiketa?
Tento peeling oživí celé tělo a obličej a zanechá pokožku nádherně měkkou a hladkou. Kukuřičný prášek je přírodní exfoliant, který dobře čistí a omlazuje. Výtažek z grapefruitových semínek, který je plný antibakteriálních a čistících složek, zbavuje všech nesrovnalostí. Zelený čaj je plný antioxidantů pro krásnou a zdravou pleť.
Perfektní přípravek k odstranění nečistot a zbytků staré kůže po celém těle. Pro všechny typy pleti.

Složení: Voda, glycerin (kokos), kokamidopropylbetain (kokos), Zea Mays Powder (prášek z kukuřičných klasů), Allantoin, sacharóza laurátů, Alkohol (kokos), xantanová guma (zahušťovadlo přírodního původu), dehydrooctova kyselina, Benzyl Alcohol (přírodního původu konzervační látka), Citrus Medica Limonum Peel Oil (olej z citronové kůry), guarová guma (zahušťovadlo přírodního původu), Citrus Aurantifolia Oil (olej z limetky), extrakt z čajovníku čínského (Camellia sinensis), výtažek z grapefruitových semínek, sorbát draselný (konzervant přírodního původu), benzoát sodný (přírodního původu konzervační látka), Limonen (essenciální olej), Citral (essenciální olej).

Cena: 125 ml za 237 Kč, nyní na e-shopu za spec. cenu 190 Kč

Co je psáno, to je dáno?
Citrusy, kam se podíváš...tedy, přičichneš :-). Určitě to znáte taky...koupíte si na e-shopu produkt XY, jehož výrobce se dušuje, že voní po jahodách/citrusech/čem chcete a po přičichnutí k němu na Vás doslova vybafne odér, s jakým se nesetkáte ani v gumárenské výrobě, prvotřídní chemický smrad. Dobrá, někdy to není tak tragické :-)...faktem ale zůstává, že pokud toužíte po příjemné vůni (tj. jahodová maska voní po jahodách), "vsaďte si" raději na kosmetiku, která má blíže k přírodě...
Peeling jsem zkoušela použít jak na obličej, tak i na tělo. Na obličej se mi zdají abrazivní částice příliš velké, příliš hrubé, v kontrastu s tímto je jich ale v produktu nedostatečné množství, což je škoda,...kdyby byly částice jen o malinko jemnější a ve větším zastoupení, to by bylo ideální. S ohledem na tento fakt se mi zdá produkt vhodnější pro péči o tělo, avšak je třeba počítat s vyšší spotřebou, pokud toužíte po pořádném peelingu (já si do něj pro tyto potřeby přisypávám občas i pomletá kávová zrníčka/jemnější himalájskou sůl). Intenzivní vůně citrusů člověka ve vaně/sprše přímo obklopí, za což dávám velké plus, protože není dobrá koupel/sprcha bez trochy ""aromaterapie"" :-). Sečteno, podtrženo: Laidbare Scrub a dub dub je příjemný přírodní produkt (aka 3P :-D), který Vás rozhodně nezklame. Dokonalý společník do vany! ( a pokud se dočtete dál, zjistíte, že skvělou kombinaci tvoří s....)




Bodhi - Bath foam (Grapefruit Foam)

Co tvrdí etiketa?
Pěna do koupele s extraktem aloe a Kotu gola (pupovník asijský) obohacená o stimulující esenciální oleje z grepu a máty přispívá k celkové regeneraci a relaxaci těla.
Pěny do koupele Bodhi neobsahují parabeny, ftaláty, minerální oleje ani umělé barvy a nejsou testovány na zvířatech.

Složení: Voda, Sodium kokoyl glutamát, sodný Coco-Glucoside, Disodium Laureth-sulfosukcinát, butylenglykol, kyselina mléčná, Vitamin E, grepový olej, mátový olej, extrakt z listů aloe vera, extrakt z pupečníka asijského, Chlorphenesin

Cena: 180 ml za 271 Kč, nyní na e-shopu beautyville.cz za spec. cenu 176 Kč

Co je psáno, to je dáno?
Grapefruitové opojení! Napusťte si vanu a vychutnejte si tu citrusovou vůni. Pokud jste milovníky pořádných bublinek, musím Vás zklamat. Dle mého je pěna skromnější (při rozumném dávkování), ale pro mé potřeby dostačující. Ráda oželím nějakou mega pěnu...pro tu božskou vůni! Gel přilévejte nejlépe do proudu tekoucí vody, jinak nebude pěna zrovna z těch nejbohatších. Kombinujte s Laidbare Scrub a dub dub a budete se cítit jako v citrusovém ráji, fakt!



Trevarno - Apricot, Wild honey and Thyme Soap

Co tvrdí etiketa?
Pro čistý požitek. Přírodní mýdlo z meruňky, medu a tymiánu uvolňuje luxusní a neodolatelnou vůni při každém použití.
Vysoká koncentrace vitamínů, minerálních látek, olejů z oliv a tymiánu v kombinaci s medem vytvoří bohatý a hluboce vyživující koktejl pro vaši pokožku. Meruňková jádra poskytují jemný peeling, díky kterému je pleť hladká, zdravá a báječně měkká.

Složení: Sodík Olivate (zmýdelněný olivový olej), Sodný kokosový olej (zmýdelněný kokosový olej), Sodík Shea Butterate (zmýdelněné bambucké máslo), Sodík Cocoa Butterate (zmýdelněné kakaové máslo), Olea Europaea (olivový olej), Lavandula angustifolia esenciální olej (levandule), Citrus Aurantium Dulcis esenciální olej (silice pomeranče), Pelargonium Graveolens esenciální olej (pelargónie), Prunus Armeniaca (meruňky), Mel (med), Thymus Vulgaris esenciální olej (tymián).
(Složky silice: linalol, citronellol, Geraniol, Linalool, Limonene)

Cena: 75 g za 115 Kč

Co je psáno, to je dáno?
Žádná umělá parfemace, ale čistá příroda! Tohle peelingové mydélko je opravdový poklad. Umyje, jemně "ohobluje" :-)) a opět ta božská vůně! Nemohu si pomoci, ale já z něj cítím převážně levanduli :-). Perfektní pro takovou tu partnerskou lázeň :-), k masáži zad - ta meruňková jadérka jsou totiž taaaak příjemná, když záda jemně "škrabkají", mmm :-). Doporučuji i před holením.



MOA - The Green Balm

Co tvrdí etiketa?
The Green Balm je 100% přírodní multi-účelový léčivo-okouzlující balzám. Někteří by mohli říct, že je to zázrak! Tento kultovní produkt je nabitý 100% organickým řebříčkem (Achillea millefolium), který se používá po staletí pro hojení a regeneraci. Mějte balzámek vždy po ruce pro jakoukoliv malou krizi. Balzám je vhodný pro celou rodinu i pro mimořádně citlivou pokožku. Má mnoho zkrášlujících a léčivých účinků, a je zásadní součástí každé outdoorové lékárničky - ideální na dovolenou, nebo kempování.

Co balzám dělá?
  • Zklidňuje suchou či svědící kůži, která trpí například ekzémem, lupénkou a drobnými vyrážkami.
  • Pomáhá léčit drobné řezy, odřeniny, puchýře, modřiny a popáleniny celé rodiny.
  • Pomáhá proti otravnému bodnutí hmyzem a žihadlem.
  • Pomáhá proti rozpraskaným a suchým rtům. Dejte polibek na rozloučenou obávanému oparu!
  • Aplikujte na odřený nos, pokud trpíte rýmou, nebo ho smíchejte s trochou horké vody a kloktejte pro uklidnění bolesti v krku.
  • Pomáhá v boji proti plísní nohou; je to krém snů!
  • Uklidňuje zaníčenou pleť po holení, voskování nebo trhání.
  • Pomáhá proti zjizvení nebo striím po těhotenství.
  • Uklidňuje pokožku po novém tetování nebo piercingu, současně ji chrání proti infekci.
  • Hydratuje, zjemňuje a vyživuje suché ruce, nehty a kůžičku.
  • Odstraňuje oční make-up, použijte jako luxusní čistící balzám ... zkuste Denní Čistící Rituál (Daily Cleansing Ritual).
Balzám je:
  • Bez chemických škodlivin
  • Bez parabenů
  • Neparfémovaný
  • Bez alkoholu
  • Bez lanolinu
  • Veganský
  • Netestován na zvířatech
  • Vhodný pro problematickou a citlivou pleť
Složení: Cocos nucifera oil (olej z kokosového ořechu), Glycine Soja Oil (olej ze sójových bobů), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (olej ze sladkých mandlí), Cera Alba (včelí vosk), Helianthus annuus Seed Oil (olej ze semen slunečnice), Achillea Millefolium Extract (výtažek z řebříčku), Melaleuca alternifolia Oil (olej z čajovníku), chlorofyl, Limonene, který se přirozeně vyskytuje v oleji z čajovníkuj.
Cena: 15 ml za 188 Kč

Co je psáno, to je dáno?
Prcek, který toho hodně dokáže! Balzámek se mi osvědčil použít na rozpraskané rty a nos při chřipce, při objevujícím se ekzému na loktu a u ranky na obličeji mé dcery. Skvělý je taky po epilaci, kdy je pleť rudá a štípe - balzámek konkrétní místa zklidní a zarudnutí rychleji mizí. P.S.: Řebříček, který se velkou měrou podílí na tomto hojícím a zklidňujícím efektu, jsem s babičkou sbírávala s ostatními bylinkami do zásob, takže moc dobře vím o jeho léčebných účincích :-).



Original Sprout - Tahitian Hair Oil

Co tvrdí etiketa?
Original Sprout Tahitian vlasový olej je multi-funkční, božsky zdravý, veganský hydratant, vhodný pro všechny typy vlasů a pleti. Dodává pleti a vlasům zdravý, tropický lesk, a okamžitě zjemňuje suché ruce, lokty, chodidla, vlasy mění v jemné hedvábí.
Tahitský vlasový & pleťový olej neobsahuje žádné estrogenové, rostlinné či živočišné odvozené oleje, DEA a barviva, a je tak vhodný pro celou rodinu včetně miminek a dětí. Výživné extrakty zanechávají vlasy ultra jemné, hebké a poddajné bez mastných stop.

Složení: Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dimethiconol, kokosový olej, extrakt z gardenie, extrakt z ananasu, extrakt ze semínek tonkových bobů, extrakt z lněného semínka, extrakt z meruňky, jablka, vanilky, Cyclohexasiloxane, extrakt z malin, Ethylhexylglycerine.

Cena: 15 ml za 159 Kč

Co je psáno, to je dáno?
Léto v lahvičce. Mlutifunkční olejíček s božskou - tropickou - vůní! Sladká, nejsladší vůně pod Sluncem...v tom nejlepším slova smyslu, jako náruč tropického ovoce. Olejíček vlasy nezatíží, nemastí a dodá jim krásný lesk a vůni. Olejíčky na vlasy jsem v lásce moc neměla, protože většina z nich tu mojí sušinu změnila v mastných pár chlupů na hlavě. Pokud bych tedy měla zmínit jeden, který mým vlasům nejvíce vyhovoval, byl by to právě Original Sprout - Tahitian Hair Oil.



Deep Steep - Moisture Stick (Tangerine, Melon)

Co tvrdí etiketa?
Přenosná, univerzální a stylová - taková je Zvlhčující tyčinka od Deep Steep. Formulována tak, aby při kontaktu s teplem vaší kůže roztála. Zvlhčující tyčinka snadno po těle klouže a hydratuje i tu nejsušší pokožku.
Certifikováno 'Cruelty Free Bunny' * Bez parabenů * Bez natriumlaurylsulfátů * Bez minerálního oleje * Žádné umělé vůně * Bez chemických konzervantů * Bezlepkové * Netestováno na zvířatech * Vhodné pro Vegany

Složení: Organic Helianthus Annuus (slunečnicový) olej ze semen, Citrus Tangerina (výtažek z mandarinky) Fruit Extract, Citrus Aurantium Dulcis (výtažek z pomeranče) Fruit Extract, Cucumis Melo (výtažek z melounu) Fruit Extract, včelí vosk, Organic Butyrospermum Parkii (Bambucké máslo) Butter, Organic Theobroma Cacao (kakaové máslo) Seed Butter, Organic Cocos nucifera (kokosové máslo) olej, Aroma (směs organických a sbíraných ve volné přírodě surovin), extrakt z rozmarýnu.

Cena: 14g 198 kč

Co je psáno, to je dáno?
To je tak, když na všechny děláte dlouhý nos, že Vás se nějaká "spešl "péče o pleť v zimě/po zimě netýká, že ona na nějaké výkyvy počasí prostě nereaguje..a pak..bum!...kapr má míň šupin na těle jak já na obličeji...
...asi se mi hlásí ta třicítka...nebo co.
Tak vesele mažeme!
A kdo nemá rád mastnotu, rád by po ruce nějakého toho multifunkčního pomocníka, co hydratuje a vyživí, tak mrkněte na "tyčku" Deep Steep. Nosím ji s sebou všude. Od hlavy až po paty, tahle tyčinka si poradí se suchou a popraskanou kůží, ať je kdekoliv, bez pocitu mastnoty (vhodná do každého ročního období). Je mi ale líto "šmrdlat" jí po patách, a tak má u mě využití především jako opečovávadlo kůže obličeje (nejen mé, ale i mé roční dcery). Při kontaktu s kůží krásně taje. Dostala mě taky její ovocná vůně (bonbony s ovocnou náplní, mmm). Kdybych nevěděla, že tyčinka není jedlá, tak bych se do ní s radostí zakousla :-)). Všemi deseti (vlastně dvaceti - i s těmi dceřinými :-)) doporučuji!!!

Tyčinka při styku s kůží taje.


Yes! Nurse - Protect Your Lovely Hands hydratační krém na ruce

Co tvrdí etiketa?
Aktivně hydratuje a obnovuje přirozenou obranyschopnost pokožky při každodenním mytí rukou a ve velmi suchém prostředí. Díky Omega 3, 6 a 9 mastným kyselinám zbavuje pokožku suchosti, svědění a dobře púsobí na ekzém. Rychle se absorbuje a má nemastné složení. Každé balení je plné speciálně vybraných přírodních aktivních ingrediencí, které byly vybrány pro svou jedinečnou schopnost chránit a hydratovat pokožku po celý den – včetně aktivního +15 manuka medu, oleje ze semen granátového jablka, aloe vera, oleje z obilných klíčků, mandlového oleje a extraktu z vrbové kůry.
Krém na ruce Protect Your Lovely Hands je dermatologicky testovaný, nedráždivý, kompatibilní s přípravky na hygienu rukou (antibakteriální gely s alkoholem/sanitizery a mýdla na ruce) a s chirurgickými rukavicemi.

Složení: Voda, glycerin, glycerylstearát citrát, Manuka med, cetearylalkohol, propylenglykol, stearát sacharózy, Panthenol, (Vitamin B5), mandlový olej, ethylhexyl palmitát, Phenoxyethenol, glycerylstearát, Glycine Soja, PEG 100 Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, mučenkový olej, olej z granátového jablka, olej z pšeničných klíčků, xantanová guma, Ethylhexyl Glycerin, Parfém, tokoferol acetát (Vitamin E), extrakt z kůry vrbý bílé, citronová kyselina, extrakt z listů aloe vera, Alpha-Isomethycone, Limonene, Coumarin, Linalool.

Cena: 50 ml za 129 Kč

Co je psáno, to je dáno?
Konzistence tohoto krému je tak akorát - ani příliš "vodová"...ani extrémně hutná. Má nemastné složení a po cca minutě po rozetření produktu se do kůže absorbuje. Malinko lepí (opravdu nepatrný pocit lepivosti na dlaních, bříšcích prstů), ale na hřbetu ruky žádnou ulepenost nepocítíte. Hedvábně hebké tlapky zaručeny! Tak jako plomba zacelí díru v zubu, omítka popraskané zdivo, tak tento produkt zacelí popraskanou pokožku rukou. Co se týká vůně, nemohu pět jásavé ódy. Krém nemá nepříjemnou vůni, ale taky bych z ní neskákala sto metrů vysoko, je skoro neznatelná, taková nepatrná sladko-kyselá vůně (přičichnuto k tubě). Jedno se tomuto krému musí nechat, a to výdrž. I po několika umytí rukou máte pořád pocit hebkých rukou.
P.S.: Opravdu nadšená jsem byla z krabičky, taková rozkošnost...a počtete si! :)


*Každá pleť je jedinečná, liší se u každého člověka podle přirozených vlastností a biologického věku a podle toho taky reaguje na stejné produkty odlišně -> subjektivní hodnocení, testováno na citlivé, suché pokožce s častým výskytem zanícených pupínků v T-zoně.*
SHARE:

1 komentář

  1. S Laidbare jsem nadmiru spokojena, zbytek jsem nezkousela.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat

© Holka Marnivá

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blog Layout Designed by pipdig