čtvrtek 17. července 2014

Monodermá A15 - Italská vitaminová terapie

Hormonální nerovnováha je svi*ě! Mám šílenou pleť, s kterou jsem permanentně "na nože"...nejvíce mě proto dokáže vytočit hláška typu: "co já bych dala za to mít pleť jako ty"!...a nebo: "ale však máš krásnou pleť, ty nepotřebuješ něco maskovat, nosit make-up"! Nikdo ale neví, co za touhle "na oko" krásnou pletí stojí péče a kamufláží :D! Jeden týden má člověk pleť v pořádku, druhý týden by se nejraději zavrtal do nějaké nory a neukazoval svůj obličej na denním světle! PCOS má na svědomí, že se mi zčista-jasna objeví na obličeji - především na bradě a čele - bolavé pupínky, kterých se pak člověk horko-těžko zbavuje(některé ženy  tohle moc dobře znají při "svých dnech"...no, mně se tohle objevuje nekontrolovatelně)...a taková osypaná brada se ani nedá moc zamake-upovat. Vždycky mám pocit, že na to tím množstvím korektoru ještě upozorňuji. Pro dny, kdy je moje pleť v normálu - tedy ve svém "sucho-citlivém" stavu mám úplně jiné zkrášlovací/čisticí rituály než pro dny, kdy mě moje pleť "zlobí". V takové dny vytahuji jiné pročisťovací kalibry!
Jedním z nich je poslední dobou produkt Monodermá A15 z dílny italské lékařské značky Monodermá.
Četla jsem na tuto vitaminovou terapii mnoho recenzí. Některé uživatelky nad ní jásaly, některé byly zklamány...kolik lidí, tolik názorů (je jasné, že tentýž produkt reaguje jinak na různých typech pleti, takže jsem se nenechala těmi negativními recenzemi odradit).



Co "tvrdí" etiketa?

Monodermá A15 nabízí čistý přírodní Retinol, který je z hlediska účinnosti ta nejefektivnější varianta vitamínu A (mnohem efektivnější než syntetické typy vitamínů). Neobsahuje běžné alergeny jako umělá barviva, vůně a konzervační látky. Regeneruje kožní buňky, produkuje větší množství kolagenu, vyhlazuje vrásky a hlavně efektivně bojuje proti akné. Je také přínosný pro pacienty s citlivou pletí a pro pacienty trpící seboroidní dermatitidou (kožní onemocnění, které se projevuje svěděním, zčervenáním a odlupováním kůže). Vhodný před estetickými zákroky jako je např. laser, peeling.
  • Redukce akné.
  • Silný antioxidant, pročištění pokožky.
  • Protizánětlivý účinek.
  • Redukce jemných vrásek, omlazení pleti.


Co je psáno, to je dáno?

Měsíční balení vitamínové terapie obsahuje 28 ampulek s vitamínem A (Retinolem) v koncentraci 0,15%. Praktické balení chrání účinky vitamínu před vzduchem a sluncem, protože vitamíny v čisté a přírodní formě mají tendenci na vzduchu a světle oxidovat. Aplikace je velmi jednoduchá. Stačí z dávkovače vytáhnout jednu ampulku, krouživým pohybem ji otevřít (odrthnout vrchní díl od spodního) a aplikovat ji rovnoměrně na cílovou oblast - v mém případě bradu a čelo. Ampulky jsou vyrobeny z rostlinného želé, které je biologicky rozložitelné, sterilní a uchovává stabilitu látek, ve vodě se rozpustí a nezatěžuje tak přírodu.


Tato vitaminová terapie by se měla používat nepřetržitě po celý měsíc, já ji však nanáším jen na "postižená místa" v "kritické dny", kdy potřebuji nutně pleť ozdravit. Z chemického peelingu jsem zvyklá na loupající se kůži, takže mě drobné loupání brady a čela nevyvedlo z míry, to k tomu prostě patří. Kromě toho, že Monodermá A15 urychlila hojení pupínků na bradě i čele, zamilovala jsem si i ten pocit sametově jemné pokožky po aplikaci tohoto produktu. Moc Vás prosím, neupozorňujte mě na to, že obsahuje silikony - já o tom vím a vůbec mi to nevadí (resp. to nevadí mé pleti), spousta blogerek to s tou "protisilikonovou anabází" trochu přehání :-). Nějakého "protivráskového" efektu jsem si nevšimla (pro tento účel jsem ampulky ani nepoužívala), na to je asi potřeba nepřetržitá celoměsíční aplikace...možná i delší.


Co dodat?

Co vyhovuje jedné pleti, to nemusí být snesitelné pro pleť druhou.jsem s tímto produktem spokojená, hormonální vyrážky se mi díky němu zhojily mnohem rychleji. Člověk musí jen umět snést to loupání (mně se pleť začala loupat již druhý den aplikace!) a zrychlené hojení pupínků, které na oko nevypadá zrovna nejlépe - určitě to nemusím popisovat, že? :-) 

Monodermá a jiné kvalitní značky lékařské kosmetiky jsou k dostání na www.medaprex.cz, který je jejich výhradním distributorem pro český a slovenský trh, jmenovitě např.:
  • Medik8 - Britská biokosmetika, vyvíjející stále nové technologie na výrobu kosmeceutik. Její účinná séra vyhrávají jedno prestižní ocenění za druhým a známá je také svými titanovými dermaválečky.
  • Dermaheal - Korejská značka, která má patentovaný výzkum a výrobu biomimetických peptidů, růstových faktorů a kmeňových buněk. Účinnost jejich výrobků zaručuje využívána nanotechnologie.
  • Croma - Rakouská firma zpracovávající kyselinu hyaluronovou, která vyrábí elastoviskózní roztoky na artrózu kloubů Synocrom a výplňové materiály na korekci vrásek či zvětšení rtů Princess
  • Newgel+ - Certifikované americké náplasti vyhlazující jizvy a strie vyrobené ze 100% lékařského silikonu.
  • Renokin - Korejská péče o vlasy a řasy, která prokazatelně zastavuje jejich vypadávání a obnovuje růst díky nanotechnologii.

    SHARE:

    Žádné komentáře

    Okomentovat

    © Holka Marnivá

    This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

    Blog Layout Designed by pipdig