čtvrtek 25. září 2014

Sbohem, léto! Sbohem, pihy! Vítej, milovaný podzime!

Dobrých 99% lidí s příchodem podzimu pláče nad končícím létem, snaží se jej přivolat zpět...a modlí se, ať ta "zima" - v jejich "teplomilném" slovníku se zřejmě jedná o období od začátku podzimu do poloviny jara - rychle přejde! Já však mezi tuto většinu nikdy nepatřila...

Není roční období, které bych vyloženě nesnášela - na každém se dá najít něco krásného, jedinečného - ale pokud bych si měla vybrat jedno z mých nejméně oblíbených, bylo by to léto...
Ve městě abnormální hic, v jinak klidných částech je narváno plno lidí, člověk se potí i za ušima, make-up skoro nic nevydrží, slunce razí jak o život, ani pod slunečníkem není líp, na koupáku se nedá hnout, v tramvaji se nedá dýchat...když jste spoře oděna kvůli nesnesitelném horku, při kterém se na vás lepí každý kousek látky (a nejste zrovna na bazénu), tak se na vás místní občané dívají jako na lehkou děvu,...a do toho ještě ty pihy!

Ale nemyslete si, nejsem zase takový "škarohlíd"...jsou okamžiky, kdy si říkám, jak i to léto umí být krásné! Když "uteču ze spárů města"...a jen tak si ležím někde u lesa v trávě, hledím do nebe...a užívám si toho ticha...(bez repelentu proti klíšťatům tuto činnost moc nedoporučuji, mohli byste si z výletu donést spoustu nových "kámošů")...

Nejen během léta, ale hlavně nyní, po jeho odchodu, jsem řešila/řeším problém s pihami. Vím, že spousta lidí považuje pihy za roztomilé, hned by je brali, ale znáte to...člověk chce být tím, kým není...a chce to, co nemá...

Nikdy se neopálím, vlastně se o to ani nesnažím, mažu se opalováky...ale i tak se pihy s příchodem léta objeví. Kdybych byla holka zrzavá - růžolící (jako moje sestra),  tak by mi to možná vadilo méně (nebo vůbec), ale i když jsem bledule, tak mám takový ten žluto-šedý podtón...a k němu prostě ty pihy nevypadají zrovna nejlépe. Po létě mi tyto pihy postupně mizí, ale vždycky to něco trvá...

...a tak jsem byla velmi ráda za možnost otestovat produkty z dílny Original ATOK, které byly vyrobeny speciálně za účelem vygumování těchto "slunečních polibků" a celkového rozjasnění pleti.

Jak na pihy? S rozumem, citlivě...

Original ATOK Perlový krém Anti-pigment
Sada perlových krémů Anti-pigment obsahuje jemný perlový prášek, extrakty z moruše, lékořice, medvědice, vinných hroznů, acai, sedmikrásky a další složky, které se podílí na sjednocení barevného tónu pleti se sklonem k tvorbě pigmentových skvrn souvisejících s tvorbou kožního barviva melaninu, pokožku rozjasňují, zklidňují. Kyselina hyaluronová a beta-glukan z hlívy ústřičné stimulují tvorbu kolagenu, elastinu a napomáhají vyhlazení drobných vrásek.


Perlový krém Anti-pigment (pro denní použití)
Kromě výše uvedených látek (které platí pro obě verze krému) obsahuje ta denní navíc i ochranné UV filtry, aloe vera, alantoin, pantenol a vitamin E, které podporují regeneraci pokožky a zklidňují ji.






Aktivní látky:
prášek z perel, rozjasňující složky a extrakty – z kořene moruše, kořene lékořice, medvědice lékařské, květů sedmikrásky, acai, hroznového vína, brusinky; 100% gel aloe vera, rostlinný olej amarantový, kyselina hyaluronová, beta-glukan z hlívy ústřičné, alantoin, glycerin, pantenol, vitaminy E a C, přírodní složky z éterických olejů – růže, nerol, karafiát, pelargonie, tuberóza, mimóza a slaměnka, ochranné UV-filtry.


Perlový krém Anti-pigment (pro noční použití)
Tato verze s mléčným proteinem a zklidňujícími látkami je určená k eliminaci pigmentových skvrn během noci. Na rozdíl od denního krému obsahuje i měsíček lékařský a šruchu zelnou. Ve spojení s alantoinem, aloe vera, pantenolem a vitaminem E pokožku zklidňují, povzbuzují činnost přirozených obranných kožních mechanizmů a podporují regeneraci pokožky během noci.



Aktivní látky:
prášek z perel, rozjasňující složky a extrakty – z kořene moruše, kořene lékořice, medvědice lékařské, acai, hroznového vína, brusinky, měsíčku lékařského a šruchy zelné, 100% gel aloe vera, kyselina hyaluronová, beta-glukan z hlívy ústřičné, mléčný protein, rostlinné oleje – z meruňkových pecek, mandlový a sójový, alantoin, glycerin, pantenol, lecitin, vitaminy E a C, přírodní složky z éterických olejů – růže, nerol, karafiát, pelargonie a ylang-ylang.


Jak jsem výše uvedla, mezi těmito krémy je rozdíl ve složení, které má za následek i odlišnou vůni, konzistenci a z toho plynoucí roztíratelnost a vstřebatelnost.
Pokud bych hodnotila krémy jen dle konzistence a vůně, vyhrála by to u mě s přehledem noční verze. Od denního krému se liší barvou, vůní (jsou si velmi podobné, ale noční je přece jenom "květinovější", v denní verzi cítím takový ten "závan opalovacího krému" a ta jemná květinová vůně tam pak vůbec nevyniká). Co do roztíratelnosti a vstřebatelnosti se mi zdá noční verze taky mnohem lepší. S denní verzí mi trvá roztírání mnohem déle.



Oba krémy zanechávají pleť vláčnou a rozjasněnou....a co je hlavní - po měsíci pravidelného používání pozoruji, že pihy jsou mnohem světlejší a pleť nepůsobí tak flekatě, a to bez nějakých chemických bělicích krémů a jiných invazivních prostředků. Prosím, nečekejte zázraky během prvních pár dnů (to vlastně u žádného krému). Dejte každému produktu nějaký čas na to, aby začal opravdu fungovat...
Samozřejmě můžete zkusit nejrůznější invazivní metody, které působí mnohem rychleji (některé okamžitě), ale...ne vždycky bez nějakých následků. Tyto krémy doporučuji všem, kteří chtějí urychlit blednutí letních pih, osobám, které trpí pigmentovými skvrnami a nejednotným tónem pleti.

Enzymatický obličejový peeling Ananas - Papája
Proč papája a ananas?
Papája obsahuje přírodní alfa-hydroxy kyseliny a papain - enzym, který pomáhá "odbourávat" odumřelé buňky. Ananas obsahuje enzym bromelin, který taktéž pomáhá odstranit vnější vrstvu odumřelých buněk kůže, a tím snižuje výskyt stařeckých skvrn a vrásek
ATOK tedy využil enzymy a AHA, které se nachází v papáji a ananasu a vytvořil peeling, který přirozeně, ale efektivně odstraňuje odumřelé povrchové kožní buňky, pokožku rozjasňuje a sjednocuje barevný tonus pleti. Jeho vůně je téměř nepostřehnutelná a je vhodný i pro opravdové citlivky!






Aktivní látky:
rostlinné oleje – z jader hroznového vína, mandlový, kokosový, amarantový a makadamiový; extrakty – z ananasu, papáji, acai, hroznů červeného vína, brusinky a aloe vera; včelí vosk, kakaové máslo, shea butter, alantoin, glycerin, pantenol, lecitin, vitamin E.



Ať je léto nebo zima...aneb TIP NA KONEC 
Skvělým pomocníkem do jakéhokoliv ročního období je Hydratační a osvěžující sprej Máta - chladivý. V horkém létě příjemně osvěží a ochladí, zklidní nejen pokožku obličeje i celého těla, která je častěji vystavována slunečním paprskům, ale vůně máty zklidní i naši mysl. Kyselina hyaluronová, aloe vera a pantenol společně s éterickými oleji z levandule, majoránky a mrkvového semene pokožku navíc hydratují.
V zimě zase potrápí naši pleť suchý vzduch v kancelářích, domovech...všude je přetopeno, jsme více unavení...a to pak stačí párkrát zmáčknout rozprašovač, zhluboka se nadechnout...a člověku je hned lépe :-).



Aktivní látky:
kyselina hylauronová, extrakt z okurky, 100% gel aloe vera, pantenol, glycerin, éterické oleje – máta kadeřavá, máta peprná, levandule, mrkvová semena a majoránka.


Všechny výše uvedené produkty jsou k dostání na: www.originalatok.cz.

Přeji všem pravidelným, ale i náhodným čtenářům těchto stránek příjemný začátek podzimu...

P.S.: Taky se už tak těšíte na ty barvy kolem? Na podzimní toulky přírodou? Na ten chladný vzduch prosycený zeminou a tlejícím listím? Na teplo domova a horký čaj?

*Každá pleť je jedinečná, liší se u každého člověka podle přirozených vlastností a biologického věku a podle toho taky reaguje na stejné produkty odlišně -> subjektivní hodnocení, testováno na citlivé, suché pokožce.*

SHARE:

4 komentáře

  1. Tak je jisté, že ten peeling potřebuji!!! :-) Moc děkuji za tipy! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jen tak mimochodem, sdílím tvůj názor na roční období a hlavně léto :-D Začíná mi sezóna pečených čajů, co člověk potřebuje víc? :-)

      Vymazat
    2. Jsem ráda, že "znám" někoho, kdo patří mezi nás, ty jednoprocentní :-D!
      Pečené čaje zbožňuju!!!
      Peeling je skvělý...a vůně je opravdu minimální, ale když se člověk hodně nadechne, tak cítí lehounkou vůni jadérek a kakaové máslo - viz. aktivní látky...
      ...jinak, peeling z ananasu a papáji se dá připravit i doma, ale...ummm, já to ovoce vždycky raději sním :-)...a v tomhle kupovaném je ke všemu více dobrých ingrediencí, které bych jen horko-těžko doma pohledala :-)

      Vymazat
    3. Úplně jsi mě nalákala!! :-) A je pravda, že na obličej většinou ovoce nepoužívám z důvodu, že už je dávno snězeno :-D

      Vymazat

© Holka Marnivá

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blog Layout Designed by pipdig