úterý 15. července 2014

Freeman! - část první :-)

...aneb tak dlouho byly pěny ódy na produkty značky Freeman, až to Markétě nedalo a šupajdila si pořídit taky nějaké...

Dlouho jsem slýchávala ze všech stran samé více-méně pozitivní ohlasy na produkty od této poměrně známé a cenově dostupné značky, až jsem si řekla, že sama otestuji, co je na tom pravdy a jak je bude snášet moje rozmlsaná pleť. V první části tohoto "cyklu" se budu věnovat dvěma "profláklým" maskám, a to masce šmoulí - tj. Pleťové masce s minerály z Mrtvého moře (antistresová) a Peelingové pleťové masce s uhlím a černým cukrem.


"Šmoulí maska"

Co "tvrdí" etiketa:
Minerály z Mrtvého moře absorbují přebytečný pleťový maz, čistí a uvolňují ucpané póry. Levandule a bergamot mají aromaterapeutické účinky. Vhodná pro všechny typy pleti.


Co je psáno, to je dáno?
I když mám suchou, citlivou pleť, tak se mi přece jenom sem tam objeví nějaký pupínek (většinou hormonálně podmíněný), nemluvě o černých tečkách na nose, kterých se prostě nemůžu zbavit! Některé produkty na ně působí lépe, některé hůře, některé vůbec...ale žádný, který by mě jich zbavil nadobro (...a jde to vůbec?). Proto jsem si řekla, že "nasadím do boje" zrovna tohohle pomocníka.

Po asi třítýdenním testování jsem dospěla k názoru, že je tahle maska sice velmi příjemnou a zábavnou alternativou k žiravině jménem Garnier Pure 3in1, ale co do vyčistění pórů a vysušení pupínků za ní bohužel zaostává, resp. nevidím, že by si s póry a pupínky poradila alespoň natolik jako Garnier (který mimochodem používám jen na boj proti černým tečkám na nose, jinak bych neradila žádné citlivce tuhle chemikálii použít na celý obličej). Maska pleť sice celkem dobře vyčistí, ale s černými tečkami si tedy, bohužel, neporadí (alespoň ne s těmi mými).
Tahle maska ale umí výborně rozzářit pleť, dodat jí výjimečnou hebkost a pobavit celou rodinu, která se Vám bude smát pokaždé, co si ji na obličej nanesete :-). Vůně je taky velmi příjemná - taková svěží, mořská...vůně čistoty.
Maska mi na mé citlivé pleti neudělala žádnou paseku - za to palec nahoru - to se mi například s Garnier stát nikdy nemůže :-D! Používám ji cca 3x týdně, nechávám ji působit do té doby než zaschne, čas při tom nějak nesleduji...
150 ml balení Vám vydrží věky...je opravdu "bezedné"...
Maska se smývá trošku "ztuha", takže na její smytí používám mořskou houbou, jde mi to tak mnohem lépe...

Co dodat?
Příjemná maska, jejíž cena odpovídá kvalitě a množství produktu. Zázraky však nečekejte!
P.S.: Mám to tak jenom já...nebo je víčko u všech Freeman masek strašně chatrné?


Peelingová maska s uhlím a černým cukrem

Co "tvrdí" etiketa:
Unikátní čistící maska a scrub v jednom má dvojí detoxikační účinky. Aktivní přírodní uhlí absorbuje mastnotu a špínu bez vysušení pleti, černý cukr odstraňuje odumřelé buňky. Pleť je hebká a jasná. Dokonale vhodná pro všechny typy pleti.


Co je psáno, to je dáno?
Masky s černým uhlím mám velmi v oblibě, především ty asijské. Osvědčily se mi - resp. tato ingredience - v boji proti nedokonalostem.
Tahle maska se i přes svoji zvláštní konzistenci dobře nanáší. Je to takoý černý gel se spoustou cukrových zrníček. Stačí ji nechat působit krátkou dobu (cca 5-10 minut) a následně krouživými pohyby smýt, čímž provádíte mechanický peeling. Pleť je po použití dokonale vyhlazená, rozzářená a beze stopy vysušení či alergické reakce. Navíc jako bonus příjemně voní po uhlí a ovocných extraktech. Co bych tomuto produktu vytkla - resp. komu bych jej nedoporučila - je fakt, že cukrová zrníčka nejsou z těch nejjemnějších, tudíž osoby s hodně přecitlivělou pletí, kuperózou a rozšířenými žilkami by se této masce měly obloukem vyhýbat. Když srovnám jemný mechanický peeling od ATOKu a tento produkt, jsou peelingové částice co do hrubosti naprosto nesrovnatelné! Proto tuto masku používám jako peeling jen zběžně (a když už, tak jen v oblasti nosu a brady), spíše jen zlehka nanesu na obličej, nechám působit nějakou minutu a opláchnu proudem vody tak, abych nemusela používat ruce, a tím provádět peeling.

Co dodat?
Škoda těch hrubších zrníček, jinak je to skvělá maska!
 ...a opět to víčko! :-)


Pokud tedy hledáte pleťové masky se slušným pročisťujícím účinkem na pleť za příznivé ceny a v mega baleních, tak tyhle dvě budou dobrou volbou! S mými černými tečkami si sice neporadily, ale kdoví...třeba na ty Vaše zafungují :-). Za tu cenu se to oplatí vyzkoušet! 


Kromě drogérek můžete Freeman produkty sehnat i online, například na www.krasa.cz, www.klidnesiuzivam.cz...


*Každá pleť je jedinečná, liší se u každého člověka podle přirozených vlastností a biologického věku a podle toho taky reaguje na stejné produkty odlišně -> subjektivní hodnocení, testováno na citlivé, suché pokožce. 
SHARE:

6 komentářů

  1. Jéé, tak to já musim říct, že víčko mám vždy v pořádku..:( Miluju masky od Freemanu už roky, ale i tělovou péči, vlasová mi moc nesedla..:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...ajajaj,...pořídila jsem si i nějakou tělovou a vlasovou, tak uvidíme, jak to dopadne...mým vlasům taky hned jen tak něco nesedne...

      Vymazat
  2. Freeman umí pleťové masky, mám jich několik, černý peeling nemám, ale můj oblíbený je ten oranžový meruňkový. Jinak jak jsem pslaa masky umí skvěle, ostatní kosmetika už mírně pokulhává. Mám vyzkoušené šampony i kondicionéry a nic moc. Tělová mléka taky žádný zázrak, krém na ruce průměr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...meruňkový jsem si chtěla taky pořídit, ale asi by moje peněženka zaplakala :-D, příště...
      Dneska budu zkoušet šampon a kondicioner, tak uvidím, jak to dopadne :-)....

      Vymazat
  3. Tyhle masky mě v obchodě dráždí dlouho a když na ně chci "zapomenout" v rámci šetřícího režimu své peněženky, tak se objevují na blozích :D achjo. Asi neodolám :D :)

    OdpovědětVymazat

© Holka Marnivá

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blog Layout Designed by pipdig