úterý 3. června 2014

Original ATOK - čerstvá přírodní kosmetika

Značka Original ATOK bude pro mě vždy synonymem pro originální českou kosmetiku, která je čerstvě připravována z těch nejkvalitnějších přírodních surovin.

*Prvotřídní kvalita
*Čerstvost
*Originalita
*Ohleduplnost k přírodě
*Netestováno na zvířatech

Už je to nějaký ten pátek, co jsem prvně narazila v lékárně na tuto kosmetickou značku. Nejsem zrovna ten typ, co je posedlý přírodní kosmetikou a žádnou chemii nedá na obličej, ale měla jsem "nutkání" ji vyzkoušet. V tašce jsem si tehdy odnášela oční krém Světlík (kdo mě zná, tak ví, že jsem blázen do všelijakých preparátů na oční okolí:-)). Musím říct, že to byla dobrá koupě. Je to jeden z nejlepších produktů od ATOK-u. Tento krém je spásou pro unavené, přecitlivělé oči - celodenní mžourání do počítače dá očím zabrat - takže tento krém + kapky do očí se světlíkem jsou pro mě MUST-HAVE. Krém skladuji v ledničce a používám jej spíše jako osvěžující masku během mých zkrášlovacích procedur nebo jako SOS péči pro unavené oči :-). Jednoduše nanesu větší množství krému a nechám vstřebat. Krém je hutný, ne však mastný. Jelikož mám hodně suchou pleť (nejen v okolí očí), tak se vstřebá poměrně rychle a zanechá oční okolí krásně jemné, projasněné. Světlík lékařský je zázračná rostlinka. Doporučuji všemi deseti! :)



Další produkt, který stojí za zmínku je určitě obličejový peeling "Mořské řasy". I když mám dosti citlivou pleť a dávám přednost BHA/AHA peelingům - např. Paula´s Choice Skin perfecting 8% AHA gel exfoliant, tak sem tam používám i mechanický peeling. Mechanické peelingy od ATOK-u jsou velmi jemné a pokud je používáte s rozmyslem a v rozumném časovém odstupu, tak pokožku nepoškodí (pozor však u dermatitidy a při zánětech)! Peeling "Mořské řasy" je krémové konzistence s jemnými brusnými částicemi z meruňkových pecek. Pokožku vyhladí, prokrví a zásobí cennými minerály. Pokožka je svěží, čistá, rozjasněná a rozhodně NE podrážděná. A to je co říct, protože já jsem citlivka hadra! :-) Co ještě musím dodat je to, že mi peeling hodně voní! Té zvláštní vůně se nemůžu nabažit. Voní jako kafe, nebo tak něco. Během peelingu si pořád očichávám ruce :D -> že by nová úchylka? :-D


 A jelikož mořských řas a produktů z nich není nikdy dost, tak jsem si musela objednat i regenerační masku "Mořské řasy" spolu se zábalem z mořských řas a kofeinu. Maska pleť krásně hydratuje, zjemní a díky aktivním složkám příznivě působí na tvorbu kolagenu, elastinu a podporuje vlastní obranyschopnost pokožky. 


 Pudrový zábal "Mořské řasy - kofein" je určen k péči o pokožku postiženou celulitidou. Ano, ani takovému hubeňourovi jako jsem já se pomerančová kůže nevyhnula. Naštěstí ji mám jen v malé míře a ve svém "počátku", takže bitvu s ní snad vyhraju :).



 Bez pleťové vody si nedokážu představit každodenní péči o pleť, proto jsem zkusila i nějakou od ATOK-u. Vsadila jsem na klasiku - LEVANDULI 0% alkoholu a na něco nového ACAI - ČERVENÉ VÍNO 0% alkoholu

Pleťová voda Levandule má opravdu silnou vůni, takže někomu, kdo si nepotrpí na výrazné vůně může toto vadit. Mně však vůně levandule vždycky uklidňovala a byla příjemná, tak s tímto faktem nemám sebemenší problém. Jsem prostě levandulováááá...:-). Co asi každý ví... a co nemá snad ani cenu vypisovat je to, že levandule klidní podrážděnou pleť, má protizánětlivé a antisesptické účinky. Další poklad od matky přírody!



ACAI - červené víno je pleťová voda s extraktem z hroznů červeného vína, acai, brusinek, granátového jablka, směsi éterických olejů a pantenolu. Acai je ovoce pocházející z Amazonie, obsahem antioxidantů vysoce převyšuje jakékoliv jiné ovoce, je bohatým zdrojem omega mastných kyselin, vitaminů, minerálů a stopových prvků. Červená vinná réva rovněž patří mezi silné antioxidanty -> tato pleťová voda má při dlouhodobém používání společně s dalšími produkty z této řady výrazné anti-age účinky. Pleťová voda citelně osvěží a tonizuje pleť, podporuje pružnost a mladistvý vzhled pokožky.


Pokud chcete vyzkoušet něco od ATOK-u, tak při koupi výše zmíněných produktů rozhodně nešlápnete vedle. Někdo by možná mohl ohrnovat nos nad balením, ale já takovouhle "hloupost" moc neřeším. Vždy kupuji pečující kosmetiku kvůli tomu, co je uvnitř...a ne kvůli obalu! Krásný obal je jenom příjemným bonusem, který v případě kvalitního produktu klidně oželím.

*Každá pleť je jedinečná, liší se u každého člověka podle přirozených vlastností a biologického věku a podle toho taky reaguje na stejné produkty odlišně -> subjektivní hodnocení, testováno na citlivé, suché pokožce.


SHARE:

1 komentář

  1. Konečně jsem našla aspoň nějakou recenzi na Atok. Ale měla bych velkou prosbu - nemohla bys mi prosím vyfotit nebo přespat složení nějakého přípravku? Třeba pletové vody a nějakého krému. Já stále pátrám, zda je v těch krémech nějaká chemie. Protože u Hádka ( což je vlastně původní značka a většina tady na netu píše, že i kvalitnější než Atok) v sobě ty krémy chemii mají, sice malou, ale mají, což se mi vůbec nelíbí :-( Třeba u těch, co mají ochranný faktor. Je tam složka, co není moc dobrá. Tak by mě zajímalo, jak je na tom Atok, ale nikde to nemužu najít :-( Proto bych ti byla moc vděčná!

    OdpovědětVymazat

© Holka Marnivá

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blog Layout Designed by pipdig